Wandelen met de alpaca's

Onthaasten. Alpaca’s zijn erg rustgevende dieren. Ze hebben een ongelofelijk mooie energie en ze zien er zo heerlijk knuffelig uit!               Ze maken niet veel geluid, maar het geluid wat ze maken (hummen) klinkt heerlijk zen. Drukke dag gehad op het werk? Of word je even helemaal gek van de kinderen? Kom gewoon wandelen met de alpaca's en alle stress valt van je af.

Zeker als ze aan het einde van de winter zo helemaal fluffy zijn met hun dikke vacht, lijken ze er gewoon om te vragen om geknuffeld te worden. Maar dat is nu net iets wat de alpaca's toch niet helemaal fijn vinden. Voor een alpaca voelt het  bedreigend om vastgepakt te worden. Maar aaien, dat lukt bij veel van onze dieren toch wel.

Onze wandeling met de alpaca's gaat door de polders van Zuienkerke en duurt een uur of anderhalf, al naargelang het tempo van de dieren die dag, breng aangepaste schoenen mee tijdens tijdens vochtige periodes. De schoenen raken al snel doorweekt bij het wandelen op nat gras, zo ook bij dauw. Zelfs in de zomer komt u beter op goede schoenen dan op slippers of sandalen. We wandelen door de velden op oneffen terrein. Voorzie voor deze belevenis zeker 2 uur, met wat uitleg en wat tijd voor en na de wandeling erbij. Let er ook op dat het vaak koeler is dan in het binnenland door de nabijheid van de zee, er is dan ook vaak een wind die fris kan aanvoelen.

De wandelingen gaan steeds door om 10 uur. We krijgen vaak de vraag waarom wij liefst alleen in de voormiddag wandelen. Wel, alpaca's zijn echte gewoontedieren en houden van structuur in hun dag. Alpaca's zijn ook het meest actief in de voormiddag of in de vooravond, dan zie je ze regelmatig al eens spelen in de weide. We vinden het super belangrijk dat onze dieren de wandeling ook leuk vinden! Daarom gaan we dus, na hun ontbijt, wandelen. We wandelen ook nooit meer dan één keer per dag en nooit meer dan 4x per week. De afsluiting van de wandeling is op de kleine weide met lekkere worteltjes voor iedereen. Van daaruit mogen ze daarna naar de grote weide om te luieren. Wij wandelen het hele jaar door. Een belletje, berichtje via onze Facebook pagina of een mailtje met de aanvraag is voldoende om een reservatie te maken. Op tijd reserveren is wel de boodschap. Zet er meteen uw gsm nummer en email adres bij, zo kunnen we u contacteren bij slechte weersverwachtingen, want dan zal de wandeling worden verzet of geannuleerd. Alpaca's wandelen ook niet graag in de regen :)  Bij extreme hitte kan het ook zijn dat we de wandeling een uurtje vervroegen.

Er is een mogelijkheid om te blijven picknicken naast de alpaca weide, indien u dat wenst, gelieve dit dan aan te geven in uw aanvraag zodat we de tafel voor u kunnen reserveren, u neemt dan uw eigen picknick mee.

Er is een fotoreportage tijdens de wandeling inbegrepen, zodat u zelf alle aandacht naar de dieren kunt laten gaan en kunt genieten van het moment. De foto's zullen u nadien gratis worden opgestuurd via WeTransfer.

Iedereen die meegaat op de wandeling krijgt een eigen alpaca mee, behalve kinderen onder 5 jaar, zij wandelen gewoon (gratis) mee.

De prijs is 18 euro per persoon.

Voor wandelingen tijdens de week vragen we een minimum aantal deelnemers van 5 personen.

Wenst u een privé wandeling te boeken dan kan dat ook, de prijs is dan op aanvraag.

U kan bij ons ook een cadeaubon aankopen.

Fotoshoot

Een unieke fotoshoot met onze dieren op deze prachtige locatie? Het kan! Contacteer ons voor meer info.

Alpacawol

Alpacawol is uniek omdat het een semi-holle vezel heeft wat het product licht en ademend maakt. De Alpaca’s hebben door de evolutie een ideale vacht ontwikkeld dat hun beschermt tegen de extreme temperaturen in het hoge Andesgebergte. In de winter is het erg koud en in de zomer brandt de zon ongenadig.  De alpacavacht heeft bijgevolg unieke thermische eigenschappen om het dier warm te houden in de winter en koel in de zomer.

Hierdoor biedt de alpacawol, in vergelijking met andere natuurlijke vezels, een uitstekende warmte-gewicht verhouding. Ze is ideaal voor mensen die lijden aan allergieën, reuma, artritis en slechte bloedcirculatie. Deze hypoallergene wol is zeer zacht en is even duurzaam als zijde door zijn unieke vezels. Het is trouwens de enige natuurlijke vezel die in 22 verschillende kleurschakeringen voorkomt.

Je kunt dus leuke dingen doen met hun vacht. Alpaca’s moeten ieder jaar geschoren worden. Hun vacht kun je (laten) spinnen tot een mooie draad om er vervolgens een toffe sjaal van te breien! U kunt bij ons terecht om onbewerkte alpaca fleece te kopen.

Neem ook een kijkje op onze pagina "boetiek"

Alpaca kopen

De geboortes van onze baby alpaca's van 2023 waren tussen half mei en half juni en in september. De veulens van jet voorjaar mogen de kudde al verlaten, terwijl deze van september reeds gereserveerd kunnen worden maar pas zullen kunnen vertrekken bij de moeder vanaf de ouderdom van minimum 7 maanden, in het voorjaar van 2024. Deze veulens zijn dan reeds zeer gewend aan mensen, zijn halstermak en wandelen vlot mee aan de lijn.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie indien u ook graag een alpaca zou willen kopen. Het zijn fantastische dieren om in uw leven te hebben. Hou er rekening mee dat u best minimum 3 alpaca's heeft, van hetzelfde geslacht. De hengsten kunnen niet bij de merries staan, zij zouden er steeds achter jagen om te kunnen dekken en dit zorgt voor veel stress bij de merries. Overvloedig dekken kan ook onvruchtbaarheid of onderbreking van een zwangerschap bij de merrie in de hand werken. Wilt u niet speciaal zelf fokken, dan raden wij aan om hengsten te nemen. Zij worden dan best gecastreerd wanneer ze een jaar zijn. Zij zijn vaak heel lief en rustiger dan merries. U heeft best 2 weides, dan kan u de dieren elke 6 weken omweiden, dan kan het gras wat bijgroeien en kan u makkelijker eventuele worminfecties onder controle houden. In elk van deze weides heeft u minimum 500m2 per dier nodig. Een schuilhok of stalletje waar ze vrij in en uit kunnen lopen is voldoende voor hen.

Een alpaca kan rond de twintig jaar worden, je hebt ze dus niet zomaar voor eventjes.

Dekservice

Wij bieden momenteel dekservice van 3 van onze hengsten. Zie onze pagina "dekservice"

Reacties hieronder

Dit zijn beoordelingen van gasten die reeds een alpaca wandeling bij ons meemaakten.

Voor reserveringen en vragen kan u ons contacteren per mail op alpacahofhagebos@telenet.be of via messenger op onze FB pagina https://www.facebook.com/alpacahofhagebos of telefonisch op 0478 88 65 56. Gelieve geen aanvragen voor reservatie hieronder te plaatsen, deze worden niet dagelijks gecontroleerd.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Severine Laveyne
een maand geleden

Beste Vera en Luc, wat hebben we voor de verjaardag van onze 10jarige dochter een fantastische wandeling gemaakt. Alhoewel het weer niet zo mee zat en het waarschijnlijk wel wat hectisch was met 10 kinderen hebben jullie ons zo'n fijne dag bezorgd. Jullie waren heel flexibel en begaan zodat de kinderen en de dieren een leuke ervaring zouden hebben. Julie liefde voor jullie dieren straalt van jullie af , de kinderen waren dolenthousiast en vonden het een fantastische ervaring . De picknick was zeker ook een topervaring zo konden de kindjes nog even naar hun lievelingsalpaca kijken en aaien. Al bij al was het een top ervaring en wij komen zeker nog eens terug. Tot binnenkort x

Shirley
2 maanden geleden

Dag Vera & Luc.
Wat een leuke ervaring was dit !
Vorige week samen met collega + 3 cliënten samen gaan wandelen met de alpaca’s als activiteit in ons 3-daagse kamp.
Iedereen heeft ervan genoten.
Vera & Luc jullie zijn twee heel aangename, vriendelijke, lieve personen.
Hoe jullie omgaan met de beestjes is ongelooflijk, zo mooi om te zien.
Wij waren met 2 rolwagens en jullie hebben hiermee rekening gehouden + ook met de personen in het algemeen met hun beperking.
Ook de foto’s die werden genomen zijn een heel mooi extra en een mooie herinnering.
Ons zie je nog terug.
Veel liefs vanuit Handzame - campus Handzame

Deklerck
2 maanden geleden

Wat een mooie belevenis was dit.We hebben genoten van de wandeling .Luc en Vera zijn heel begaan met hun Alpaca’s en hebben ons vriendelijk ontvangen.
Echt een aanrader.

Brenda en Barbara
2 maanden geleden

Wat hebben wij genoten van de mooie wandeling met jullie Daisy en Fien op de eerste pinksterdag.
De liefde en passie voor jullie Alpaca’s is duidelijk zichtbaar. Tijdens de wandeling hebben jullie tijd om een praatje te maken en foto's te nemen.
We raden het iedereen aan om bij jullie de wandeling te doen.
Groetjes vanuit Oud-Beijerland

Marie-Julie De Vlaminck
2 maanden geleden

Top ervaring met heel vriendelijke mensen! Echt een aanrader ! We hebben allen genoten. Het is ook heel leuk om achteraf mooie foto's te ontvangen. Groetjes

Ashley
3 maanden geleden

Wat was het geweldig om met de alpaca's te wandelen en de persoonlijke foto's waren fantastisch ondanks het 'slechtere weer' was het een ervaring om u tegen te zeggen! Bedankt voor deze geweldige ervaring, ik kom zeker terug!

Familie Degrande
5 maanden geleden

Dag Vera en Luc,
Wij vonden het zeer aangenaam om kennis met jullie te maken. Onze wandeling met de alpaca’s was een super toffe ervaring en een fantastisch begin van een mooie dag. Zelfs bij een typisch minder fraai Belgisch weer.
Jullie alpaca’s zijn schattige, lieve dieren en onze korte ontmoeting met jullie leert ons dat jullie eveneens zeer aangename, lieve mensen zijn. Een prima combinatie dus. Het is overduidelijk dat wat jullie doen met volle overgave en passie gebeurt.
Het was een heugelijke beleving en we danken jullie uiteraard ook nog voor de vele mooie foto’s. Nog veel succes gewenst.

Elke
5 maanden geleden

beste Luc en Vera,

heel erg bedankt voor de toffe Alpaca wandeling. Jullie kennen de dieren duidelijk heel goed en verzorgen ze met veel liefde.
we hebben er erg van genoten!

Natacha
6 maanden geleden

Beste Luc & Vera, een grote dank-je-wel voor een aangename en zeer gezellige wandeling met een jolige groep schattige alpaca's. We mochten samen met jullie, de alpaca's en een groep enthousiaste vriendinnen, de 16de verjaardag van onze dochter vieren. Een onvergetelijke ervaring. Heel mooi ook om te zien hoe zorgzaam jullie omgaan met deze prachtdieren en hoe de liefde doorgegeven wordt! Groetjes en tot een volgende!

Aniek
10 maanden geleden

Beste Luc & Vera, wat een superleuke ervaring! Jullie stralen de passie en liefde voor de diertjes tenvolle uit, dit was echt genieten! Ook een dikke merci voor de prachtige foto`s en zo ook blijvende herinneringen. Uit naam van alle vrouwen en kinderen, een oprechte dank!