Alpaca mest, da's pas goeie shit!

 

Heeft je tuin een extraatje nodig? Onze lievelingen zorgen niet alleen voor een geweldige beleving als je met ze komt wandelen, ze produceren ook nog eens hele goede mest! Volledig natuurlijk, zonder toevoegingen van chemicaliën of hulpstoffen en eigenhandig uit de weide verzameld, aan de lucht gedroogd en vermalen, want enkel zo komen de voedingsstoffen in de mest los in de grond.

100% biologisch!

Alpacamest is zeer geurarm en kan daardoor zowel in huis als op het terras maar natuurlijk ook in de sier- en moestuin gebruikt worden! De meststof bevat bovendien geen zaden meer vanwege het bijzonder efficiënte spijsverteringssysteem van de alpaca's.

Alpacamest wordt beschouwd als een rijke bodemverbeteraar. Kleine hoeveelheden zijn al voldoende voor een goede voedingsstofvoorziening van planten en groenten.

Het verschil tussen organische mest en kunstmest is vooral de concentratie van de voedingsstoffen in de beide. Kunstmest is geconcentreerd en bevat in verhouding met organische meststof veel stikstof, fosfor en kalium en is snel oplosbaar, waardoor de voedingselementen na korte tijd al vrijkomen. Opname door de plant gebeurt daardoor niet altijd in de juiste verhoudingen. Het gevolg is een ongecontroleerde groei. De plant groeit te snel en wordt hierdoor eerder vatbaar voor ziektes en plagen. Bij gebruik bij zonnig weer kunnen de planten en gras bovendien verbranden door de aanwezige zouten in de kunstmest.

Organische meststoffen zoals alpacamest, bestaan uitsluitend uit dierlijke of plantaardige grondstoffen die in de natuur terug te vinden zijn en volledig biologisch afbreekbaar zijn. Ze worden door het bodemleven omgezet tot opneembare voeding voor de plant. Met andere woorden, 100% organische mest voedt de bodem en daardoor de plant. Een niet te onderschatten verschil. Organische meststoffen werken langzamer dan kunstmest, en door deze langzame afgifte van voedingsstoffen, zorgen ze lang voor een vruchtbare bodem.

Een duurzame keuze dus. Een gezonde bodem is de basis voor succesvol biologisch tuinieren!

 

Gebruik:

Voor alle bloeiende planten, fruit, bladgroenten en kruiden is 150-200 gram per m2 voldoende.

Voor een mooi gazon, 2x 250 gram per m2 over het seizoen verdeeld.

Voor kleine potplanten, zowel binnen als buiten, volstaat één eetlepel, gebruik twee tot drie eetlepels voor grotere planten.

Strooi de meststof simpelweg rondom de plant, vermeng het met de grond en geef daarna water. Door het geleidelijk vrijkomen van de voedingselementen is de kans op overbemesting bijzonder klein, dit in tegenstelling tot het gebruik van kunstmest. Makkelijk in gebruik, ook voor de liefhebber met minder “groene vingers” onder ons.

 

Prijs:

6 euro voor 20 liter

Vanaf een grotere hoeveelheid, 5 euro/20l