Een waardevol, tijdloos en duurzaam geschenk aan iemand geven of een cadeautje voor jezelf?

Wij hebben prachtige knuffels, sjaals, mutsen, wanten, vachtjes, pantoffels en plaids voor u!

 

Inkari Alpaca

We zijn officieel verdeler van de Inkari collectie van alpaca knuffels, huisdecoratie en mode.

U kan deze na de uw alpacawandeling bezichtigen en indien gewenst, kopen.

Daarnaast kan u ook steeds in onze boetiek terecht na telefonisch contact.

Hun verhaal begint in de hoogvlakten van het Andesgebergte in Peru. In deze bergen lopen ongeveer 4 miljoen alpaca's vrij rond.

Al meer dan 5000 jaar staan ​​de alpaca's onder de hoede van inheemse traditionele herders in deze regio, die hen sindsdien voor hun waardevolle  wol fokken, gezien dit op een hoogte van 4000m boven zeeniveau hun enige bron van inkomsten betekent.

Ongeveer 10% van de alpaca's in de Andes sterft jaarlijks door natuurlijke oorzaken. Met een totale bevolking van bijna 4 miljoen betekent dit dat ongeveer 400.000 hoge kwaliteit alpaca pelzen, elk jaar als restproduct van de alpacafokkerij beschikbaar komen. Deze pelzen kunnen vervolgens door Peruaanse ambachtslieden worden verwerkt tot waardevolle producten en een tweede leven krijgen, zodat dit prachtige en unieke materiaal niet verloren gaat.

Alpaca's werden en worden nog steeds gehouden voor de alsmaar toenemende en duurzame opbrengsten van hun wol. Deze zijn veel waardevoller dan de opbrengst van één enkele vacht. Zelfs de scheerwol van één jaar is waardevoller dan hun vacht.
Daarom zouden alpacafokkers nooit een alpaca doden voor zijn vacht, het is de slechtste economische beslissing die ze kunnen nemen. Uiteindelijk zijn het deze zelfde economische factoren die de meest betrouwbare factor zijn dat alpaca's goed worden behandeld en nooit opzettelijk worden gedood.

Alle alpacaproducten van Inkari Alpaca zijn handgemaakt in Peru door lokale ambachtslieden die hun vacht en pelzen rechtstreeks van de Andesfokkers kopen. Door te kiezen voor een INKARI product steun je de inheemse alpaca fokfamilies én bezorg je jezelf een uniek product dat volledig dierproefvrij is en je veel alpaca geluk  zal opleveren. 

 

Verder in onze boetiek ook sokken en dekbedden van Ecosnooze te koop.

Gezellig onder de alpacawol.
Eindelijk op beide oren slapen, want dit dekbed is gemaakt met 100 % respect voor de natuur en voor de dieren.

De dekbedden van Ecosnooze zijn handgemaakt, van zacht biokatoen, gevuld met 100% zuivere witte alpacawol van alpaca’s die hun leven lang gezellig in de wei mogen vertoeven. De dekbedden zijn hypo-allergeen en dus excellent voor astmalijders, mensen met allergieën en kinderen vanaf 2 jaar. Geschikt voor zomer en winter, gezien het hoge thermische comfort van alpacawol.

 

Of ga voor de heerlijk zacht handgebreide sjaals, wanten en mutsen van Inti!

 

 

Wilt u liever een unieke beleving schenken, kunt u bij ons ook een Alpacahof Hagebos cadeaubon voor een alpaca wandeling aankopen!