Een waardevol, tijdloos en duurzaam geschenk aan iemand geven of een cadeautje voor jezelf?

Wij hebben prachtige knuffels, sjaals, mutsen, wanten, vachtjes, pantoffels en plaids voor u!

 

Inkari Alpaca

We zijn officieel verdeler van de Inkari collectie van alpaca knuffels, huisdecoratie en mode.

U kan deze na de alpacawandeling bezichtigen en indien gewenst, kopen.

Daarnaast kan u ook steeds in onze boetiek terecht na telefonisch contact.

Hun verhaal begint in de hoogvlakten van het Andesgebergte in Peru. In deze bergen lopen ongeveer 4 miljoen alpaca's vrij rond.

Al meer dan 5000 jaar staan ​​de alpaca's onder de hoede van inheemse traditionele herders in deze regio, die hen sindsdien voor hun waardevolle  wol fokken, gezien dit op een hoogte van 4000m boven zeeniveau hun enige bron van inkomsten betekent.

 

Een aanzienlijk percentage van de alpaca's in de Andes sterft jaarlijks door natuurlijke oorzaken. De laatste jaren is dat aantal fors gestegen door de klimaat verandering. De gletsjers smelten en trekken zich terug. Ze zijn de laatste 50 jaar met zo'n 50% afgenomen in oppervlakte. De bergweiden worden hierdoor niet meer bewaterd waardoor er dus op veel plaatsen geen gras meer groeit in de zomer.

De seizoenen worden ook steeds extremer, zo worden ook de winters veel kouder met veel sneeuwval. Dieren worden zwakker doordat ze zich niet goed kunnen voeden en komen dan om door de koude temperaturen.

Elke alpaca die sterft betekent voor de alpacafokkers een groot financieel verlies.

Een treurende herderin met haar levenloze cria.

Op deze foto ziet u ook het bewijs van de klimaatverandering. Een dorre omgeving waar het normaal groen zou moeten zijn.

Met een totale bevolking van bijna 4 miljoen betekent deze natuurlijke sterfte dat er ongeveer een half miljoen hoge kwaliteit alpaca pelzen, elk jaar als restproduct van de alpacafokkerij zijn. Deze pelzen kunnen vervolgens door Peruaanse ambachtslieden worden verwerkt tot waardevolle producten en een tweede leven krijgen, zodat dit prachtige en unieke materiaal niet verloren gaat.

Alpaca's werden en worden nog steeds gehouden voor de duurzame opbrengsten van hun wol. Deze zijn veel waardevoller dan de opbrengst van één enkele vacht. Zelfs de scheerwol van één jaar is waardevoller dan hun vacht.
Daarom zouden alpacafokkers nooit een alpaca doden voor zijn vacht, het is de slechtste economische beslissing die ze kunnen nemen. Uiteindelijk zijn het deze zelfde economische factoren die de meest betrouwbare factor zijn dat alpaca's goed worden behandeld en niet opzettelijk worden gedood.

Alle alpacaproducten van Inkari Alpaca zijn handgemaakt in Peru door lokale ambachtslieden die hun vacht en pelzen rechtstreeks van de Andesfokkers kopen. Door te kiezen voor een INKARI product steun je de inheemse alpaca fokfamilies én bezorg je jezelf een uniek product dat volledig dierproefvrij is en je veel alpaca geluk  zal opleveren. 

 

Verder in onze boetiek ook sokken en dekbedden van Ecosnooze te koop.

Gezellig onder de alpacawol.

Alpacawol is uniek omdat het een semi-holle vezel heeft wat het product licht en ademend maakt. De Alpaca’s hebben door de evolutie een ideale vacht ontwikkeld dat hun beschermt tegen de extreme temperaturen in het hoge Andesgebergte. In de winter is het erg koud en in de zomer brandt de zon ongenadig.  De alpacavacht heeft bijgevolg unieke thermische eigenschappen om het dier warm te houden in de winter en koel in de zomer.

Hierdoor biedt de alpacawol, in vergelijking met andere natuurlijke vezels, een uitstekende warmte-gewicht verhouding. Ze is ideaal voor mensen die lijden aan allergieën, reuma, artritis en slechte bloedcirculatie. Deze hypoallergene wol is zeer zacht en is even duurzaam als zijde door zijn unieke vezels. Het is trouwens de enige natuurlijke vezel die in 22 verschillende kleurschakeringen voorkomt.

Eindelijk op beide oren slapen, want dit dekbed is gemaakt met 100 % respect voor de natuur en voor de dieren.

De dekbedden van Ecosnooze zijn handgemaakt, van zacht biokatoen, gevuld met 100% zuivere witte alpacawol van alpaca’s die hun leven lang gezellig in de wei mogen vertoeven. De dekbedden zijn hypo-allergeen en dus excellent voor astmalijders, mensen met allergieën en kinderen vanaf 2 jaar. Geschikt voor zomer en winter, gezien het hoge thermische comfort van alpacawol.

 

Of ga voor de heerlijk zacht handgebreide alpaca sjaals, wanten en mutsen van Inti!

 

 

Wilt u liever een unieke beleving schenken, kunt u bij ons ook een Alpacahof Hagebos cadeaubon voor een alpaca wandeling aankopen!