Wij zijn Luc en Vera en hebben ons droomhuis in 2012 gevonden in het pittoreske Meetkerke. Na de verbouwingen zijn we er gaan wonen in April 2014.

We zijn altijd al verzot geweest op de natuur en dieren. We zijn hier dan ook meteen begonnen met kippen kweken, er gaat niets boven een vers scharreleitje!

Het Zwitserse bergschaap "Walliser Zwartneusschaap" is er al vrij snel bijgekomen, heerlijk om elk jaar weer die vrolijke lammetjes te zien rondhuppelen!

Nadat we in de zomer van 2018 bijna elke dag, gewoon overdag, een kip verloren door een bezoek van de marter, en we hoorden dat alpaca's hun leefomgeving beschermden tegen vossen en andere roofdieren zoals marters en dergelijke, hebben we beslist een paar alpaca's aan te schaffen.

We konden toen nog niet weten wat een grote invloed dit prachtige dier op ons leven zou gaan hebben.

Na een zwaar arbeidsongeval in december 2012 werd het na verschillende jaren herstel en revalidatie duidelijk dat het professionele leven van Luc niet meer zou kunnen worden hernomen. Ook Vera werd geveld door fibromyalgie, extreme vermoeidheid, migraines, tinnitus en artrose.

We moeten het zeggen, we zijn verliefd geworden op onze alpaca's. We vinden onze rust bij hen. Ze helpen ons als het ware alles positiever in te zien, terwijl we toch allebei ons succesvolle professionele leven kwijt zijn geraakt, wat een enorme klap voor ons was, en bovendien was ons wereldje door onze lichamelijke beperkingen heel klein geworden.

Onze kudde werd stilaan groter en na het goede nieuws te hebben gekregen van onze buur, boer Coudeville, dat we zijn stuk grond naast ons huis konden kopen, begonnen er plannen om een eigen alpaca fokkerij op te starten, te groeien.

Een grote weide, een volwaardige stal voor onze dieren, alpaca wandelingen, mensen gelukkig maken door hen even de stress van alledag te doen vergeten,  we hadden nu weer een doel!

Onze kudde Zwitserse bergschapen "Walliser Zwartneusschaap" hebben we eind Maart 2021 verkocht om ons volledig te kunnen toeleggen op onze alpaca's.

Ze hebben een fijne en nieuwe thuis gekregen bij Werner Torfs in Brecht!

In oktober 2021 zijn ze begonnen aan de bouw van de stal voor onze merries. We zijn blij dat we onze diertjes eindelijk het mooie onderkomen kunnen geven waar we al zo lang van hadden gedroomd en gepland. Binnenkort is de aanleg van het geheel af, daar kijken we echt naar uit!

We zijn ook een stapje verder gegaan en hebben beslist om knuffels, sjaals, plaids, pantoffels en tapijtjes van Inkari-alpaca uit Peru te gaan verkopen.    U krijgt de mogelijkheid hier iets van aan te kopen na de wandeling. Meer over Inkari, hun filosofie en producten kan je op de pagina "boetiek" terug vinden.

De alpaca wandelingen kennen veel succes! Het is zo fijn om de mensen hier heel de tijd te zien glimlachen en genieten van de nabijheid van deze schitterende dieren. Voor ons is het als het ware elke keer weer een therapie, zowel lichamelijk als geestelijk, zachte beweging, op het tempo van de alpaca's, zóveel positiviteit om ons heen, gewoonweg geweldig, je kunt niet anders dan opladen.                    En onthaasten, dat horen we ook vaak van onze wandelaars, iedereen komt tot rust tijdens de wandeling, daar heeft ook de mooie omgeving van het weidse polder landschap van Zuienkerke iets mee te maken natuurlijk. Genieten!